Til foreldre

POSTED BY Sturla Frøyland 01/10/2017
Page thumbnail

«Er det trygt for sønnen eller datteren min på 12-16 år å dra alene på
The Gathering:ORIGINS?»

Informasjon til foreldre og foresatte

Information in English

Hvem lager arrangement?

The Gathering:ORIGINS arrangeres av KANDU – Norsk Dataungdom i samarbeid med Norgesexpo AS, (Spillexpo) og Norges Varemesse.

KANDU – Norsk Dataungdom har arrangert The Gathering i Vikingskipet på Hamar i over 20 år, og hvert år er vi over 300 personer som sørger for at alt fungerer, og for at deltakerne våre skal være fornøyde.

Norgesexpo AS har snart 10 års erfaring med å arrangere store publikumsmesser med over 20.000 besøkende.

Hvordan er sikkerheten?

På The Gathering:ORIGINS og Spillexpo er sikkerheten alltid i høysetet. Med nærmere 20.000 besøkende hvert år er dette en ren selvfølge. Derfor har vi et stort antall profesjonelle vektere på plass, i tillegg til et drevent frivilligkorps bestående av over 100 personer. Politiet vil jevnlig være rutinemessig på besøk i løpet av de tre dagene som messen foregår, i tillegg til at helsepersonale står standby.

Samlet sett gjør dette at Spillexpo og The Gathering:ORIGINS er et trygt barn- og ungdomsvennlig sted.

Hva er et dataparty?

The Gathering:ORIGINS er en arena hvor alle er velkomne.

Våre dataparties er arrangementer hvor deltakerne får sin egen reserverte bordplass med stol, strøm og nett-tilkobling, og kan via sitt medbragte datautstyr både produsere, utøve og oppleve digitale kulturutrykk gjennom musikk/design/kunst/video/spill/demoer, treffe jevnaldrende med samme interesser, og være med i eksklusive og sosiale konkurranser og gaming hele helgen.

Deltakerne vil også få med seg alt som er hos Spillexpo. Med billett til The Gathering: Origins, så får man full tilgang til hele SpillExpo i dets åpningstider. 

Hva skjer hvis…?

Å sende avgårde sin(e) håpefulle til The Gathering:ORIGINS kan føles noe usikkert. Det er et kjempestort dataparty med mye mennesker, og i den forbindelse dukker det gjerne opp en del spørsmål. Er The Gathering:ORIGINS trygt? Får vi kontakt med vår datter eller sønn under arrangementet? Spiser de noe? Hvordan er sovefasilitetene? Kan de dusje? Er det nok toaletter? Hva skjer hvis…?

Selv om The Gathering:ORIGINS og Spillexpo ikke kan gi noen personlig garanti for enkelt personer under arrangementet, så vil vi forsikre dere om at vi gjør vårt aller beste for at deltakerne våre skal ha en flott helg, og at de kommer hjem lykkelige og i ett stykke, med en større ballast av positive opplevelser enn de hadde da de kom.

Hvordan er det med mat og drikke?

Det er flere serveringssteder på Norges Varemesse. Disse følger de retningslinjene som gjelder for drift av offentlig servering. Det finnes også flere restauranter og serveringssteder i Lillestrøm som er åpne. Tilgang på mat på The Gathering:ORIGINS er ikke noe problem. Vi vil også sette opp vannkokere og mikrobølgeovner.

Det er lov til å ta med medbrakt mat og drikke inn til Norges Varemesse! Så man kan lett handle på f.eks. Rema 1000, som ligger rett i nærheten på Kanalveien 1 i Lillestrøm, og ta med inn.

Dusj og sanitærforhold?

Norges Varemesse sin kapasitet er tilgjengelig med en mengde toaletter og vask. I tillegg har deltakerne på The Gathering: Origins inkludert tilgang til bruk av 4 herredusjer og 4 damedusjer spesielt for arrangementet.

Pause, fysisk fostring og sovemuligheter?

I samarbeid med andre aktører på SpillExpo er det lagt opp til mulighet for en rekke fysiske aktiviteter og varierte øvelser lett tilgjengelig for alle deltakere. I tillegg har vi eksklusivt for våre deltakere fått avsett et stilleområde i nabohallen til å kunne hvile ved behov under hele arrangementets varighet.

Deltakere under 16 år

TG:Origins er pålagt av Politiet å sørge for at alle deltagere under 16 år har en skriftlig tillatelse fra foresatte/verge til å være med på arrangementet. Mindreårige som ikke har skriftlig tillatelse er vi nødt til å avvise.

Samtykkeskjemaet er her

Det er ikke satt noen aldersgrense for deltagere på TG:Origins, men vi anbefaler at de som er under 16 ikke kommer alene. Det er fint å være på TG:Origins sammen med søsken og venner som er over 16.

Det er dere som foreldre som kjenner deres barn best, og dere må bestemme om deres barn kan delta. Som arrangører har vi ikke mulighet til å følge opp at folk sover nok, at de spiser regelmessig, sørger for hygiene osv. Derfor ber vi dere som er foreldre om å vurdere om ungdommene klarer å ta vare på selv på disse områdene, eller om de skal dra sammen med noen.

Kan dere hjelpe meg med å få kontakt med mine ungdommer på TG:Origins?

Vi anbefaler at du utstyrer ungdommen med en mobiltelefon, slik at du selv kan ta kontakt hvis du trenger det. Telefonene til oss som er arrangører er først og fremst for spørsmål om saker relatert til arrangementet. Vi har ikke kapasitet til å formidle kontakt med deltagere annet enn i nødstilfeller. Som en sikkerhet ber vi deg om å skrive ned hvor de sitter, da blir det lettere for oss å finne folk. Det kan være kjekt å også ha telefonnummeret til venner av deres håpefulle.

Spesielle behov?

Vi er fleksible når det gjelder å finne løsninger for dem som har spesielle behov. Vi har lang erfaring med at deltagere på TG:Origins har forskjellige typer handicap, og strekker oss langt for å tilrettelegge for dem.

Hvem kontakter jeg for ytterligere spørsmål?

Ved spørsmål om opplevelsen The Gathering:ORIGINS, send gjerne en mail til Sturla Frøyland, sturla@kandu.no

Hvor kan jeg finne oppdatert informasjon?

Et av målene i TG:Origins er å gi ut så mye informasjon som mulig, både til deltagere og foreldre/foresatte. Dette er et viktig arbeid som vi etterstreber så godt vi kan å holde på et høyt nivå. Primær informasjonskanal vil være nettsiden og Facebook.

Til slutt!

Vi har nå holdt på med dette i over 20 år. Dette har fungert bra i alle år, og vi er overbevist om at vi i år igjen får laget en flott opplevelse for våre deltakere på lokasjon Lillestrøm.  TG:Origins er en trygg arena for ungdom, hvor de kan få utfolde seg og stifte nye bekjentskap.

 

Hovedkontakt

E-post: origins@gathering.org